Články

Navigačný panel

Correlophus ciliatus - chov

Correlophus ciliatus - Pagekon řasnatý a navod ako na jeho chov



Krmenie (mlade):

Mlade povazujeme tak do jedneho az jeden a pol roka coz je doba kedy este rastu. Mlade krmime idealne kazdy jeden den a to tolko kolko zozerie. Je dolezite aby mali dostatok vapniku a proteinov na svoj rast. Na to sa hodi krmny hmnyz ako su rozne druhy cvrckov (bananovy/cierny) posypany vapnikom a vitaminom D3. Cim su cvrcci kludnejsi a menej skakavy/behavy tym sa lahsie lovia. Cim viac ich zozere tym lepsie.

Okrem cvrckov je dolezite pouzivat kasicky ako je Repashi. Trochu prasku zarobime s vodou, nechame 5 minut aby sa prasok nasal, a ak je aj potom v konzistencii asi ako bezny kecup, mozme dat to misky a dat do terarka. Do terarka je dobre dat na miesto kde zviera odpociva, casto ma miesto kde lezi kolmo dole kusok od zeme. Mozme vzdy dat trochu na lyzicku a nechat ochutnat ci im chuti. Ak nechuti mozme pridat do kase trochu bezneho medu, kasicka je potom sladsia a viac chuti. Mozme skusit ine prichute kasiciek, niektore kusy su vyberave. V terarku mozme nechat an 2 noci, potom moze zacat plesniviet. Je bezne ze mladata to moc nemusia. Je dolezite ale aby aspon raz za 2 tyzdne nieco do seba dostali. Inak krmime kludne aj kazdy druhy alebo treti den. Ak sa nedari aby to jedli, mozme skusit kupit Repashi prasok ktory sluzi na posypanie krmneho hmyzu.

Obvzlast na jesen kedy v prirode dozrieva ovocie maju radi bezne ovocie. Niektorym je samozrejme dolezite sa vyhnut lebo mozu byt smrtelne. Ovocie mozme nakupit, nachystat na male kusky a dat do mrazaku, a nachystat do buducna. Rozmixujeme ich a podavame ako kasicku tiez v konzistencii ako kecup. Nenechavame ich v terarku viac ako jeden den, rychlo sa kazia.

Zoznam ovocia: mango kaki fiky

Krmenie (dospely):

Krmime obden, alebo 2 nebo 3 krat tydne. Tak aby moc nepribrali. U samic musime dat pozor s vapnikom z dovodu ze priliz vela vapniku sposobi ze skrupina vajicka je prilis silna a mlada sa nedostane von. Takze kludne posypavat krmny hmyz 1x do 2 tyzdnov.

Daju sa tiez pouzit rozne detske presnidavky. Tam je to ale nebezpecne pretoze su velmi sladke, oni si na ten cukor navyknu a uz nebudu chciet jest nic ine. Tiez z toho skor priberu ako by rastli ako take. Je dolezite aby jedli take prichute ktore su im prirodzene aby im to neuskodilo. BIO su lepsie jelikoz maju menej cukru.

Terarko:

Malo by byt orientovane na vysku. Aspon 50cm na vysku pre jednoho. Rozmer 45x45x60cm (s d v) je pre jednoho super. Ako spodok terarka mozme pouzit keramzit ktory lepsie udrzuje vlhkost, a nad to netkanu siet na ktoru dame terarijnu raselinu. Ja pouzivam raselinu bielu ktora je levna a ma dobre vseobecne vlastnosti. Dovod preco sa pouziva terarija raselina je ze ma hodnotu pH taku ze v nej ziadna plesen ani ine veci nevyrastu. Pokial sa trochu dostane zvierati do traviaceho systemu tak sa nic nestane. Sterk, piesok niesu vobec dobre.


Príspevok pridaný dňa: 01.01.2020 od užívatela: Dodoslav.
Zanechat komentár:

Nick:

Správa: